A JavaScript, a Java és a Python fejlesztőket keresik a cégek a legjobban

A JavaScript, a Java és a Python nyelvek ismerete az, amit a legtöbb munkahelyen elvárnak, még a pénzügyi, illetve biztonsági területre dolgozó cégeknél is – erősíti meg egy újabb felmérés. A HackerRank közel 40.000 fejlesztő bevonásával elvégzett felmérése szerint a trió mostanra egyértelműen uralja a programozói munkakörök gyakorlatilag mindegyikét, kivéve a hardverfejlesztő cégeket, ahol a C, a C++ és a Python legkeresettebb skillek.

 A gyűjtött adatok szerint egyébként a Python elsősorban a legfiatalabb programozó körében kedvelt, szemben a C-vel, ami a legidősebb – lassan már nyugdíj előtt álló – korosztályban viszi a prímet. A fiatalok legjobban a Pascal-t gyűlölik, míg a legidősebbek az ismertebb nyelvek közül a Perl-t, a Python-t és a Haskell-t nem állhatják ki.
A munkaadók – azon kívül, hogy elvárják a fent említett nyelvek ismeretét – elsősorban a tapasztalat (90%), illetve korábbi munkáik (72.7%) alapján válogatják ki felvételre dolgozóikat a jelentkezők közül. A formális képzést ezzel ellentétben legtöbbjük (58.3%) nem veszi figyelembe, a gyorstalpaló tanfolyamokat pedig még többen (76.3%) ignorálják. Ennél jobban már csak a személyes brandre tesznek a cégek, amiknek csak 8.2%-ánál figyelnek erre.

Érdekesség, hogy a HackerNews felmérése szerint egyértelmű összefüggés mutatkozik a fejlesztők kora és az általuk előnyben részesített nyelvek között. Ezek szerint a Python-t és a C-t csak a legöregebb, 55 éves vagy idősebb “szakik” kedvelik leginkább, míg az eggyel korábbi, 45-55 éves generáció tagjai inkább C++-szal, Java-val vagy JavaScripttel dolgoznak.

A HackerRank felmérésének további érdekes eredményeit itt lehet felfedezni.

72 összes nézet, 1 mai nézet

0 Hozzászólás

Haggyon üzenetet

Az email címet nem tesszük közzé.

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

©[current-year] KLEO Template a premium and multipurpose theme from Seventh Queen

Log in with your credentials

Forgot your details?