A JavaScript, a Java és a Python fejlesztőket keresik a cégek a legjobban

A JavaScript, a Java és a Python nyelvek ismerete az, amit a legtöbb munkahelyen elvárnak, még a pénzügyi, illetve biztonsági területre dolgozó cégeknél is – erősíti meg egy újabb felmérés. A HackerRank közel 40.000 fejlesztő bevonásával elvégzett felmérése szerint a trió mostanra egyértelműen uralja a programozói munkakörök gyakorlatilag mindegyikét, kivéve a hardverfejlesztő cégeket, ahol a C, a C++ és a Python legkeresettebb skillek.

 A gyűjtött adatok szerint egyébként a Python elsősorban a legfiatalabb programozó körében kedvelt, szemben a C-vel, ami a legidősebb – lassan már nyugdíj előtt álló – korosztályban viszi a prímet. A fiatalok legjobban a Pascal-t gyűlölik, míg a legidősebbek az ismertebb nyelvek közül a Perl-t, a Python-t és a Haskell-t nem állhatják ki.
A munkaadók – azon kívül, hogy elvárják a fent említett nyelvek ismeretét – elsősorban a tapasztalat (90%), illetve korábbi munkáik (72.7%) alapján válogatják ki felvételre dolgozóikat a jelentkezők közül. A formális képzést ezzel ellentétben legtöbbjük (58.3%) nem veszi figyelembe, a gyorstalpaló tanfolyamokat pedig még többen (76.3%) ignorálják. Ennél jobban már csak a személyes brandre tesznek a cégek, amiknek csak 8.2%-ánál figyelnek erre.

Érdekesség, hogy a HackerNews felmérése szerint egyértelmű összefüggés mutatkozik a fejlesztők kora és az általuk előnyben részesített nyelvek között. Ezek szerint a Python-t és a C-t csak a legöregebb, 55 éves vagy idősebb “szakik” kedvelik leginkább, míg az eggyel korábbi, 45-55 éves generáció tagjai inkább C++-szal, Java-val vagy JavaScripttel dolgoznak.

A HackerRank felmérésének további érdekes eredményeit itt lehet felfedezni.

202 összes nézet, 2 mai nézet

0 Hozzászólás

Haggyon üzenetet

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

©[current-year] KLEO Template a premium and multipurpose theme from Seventh Queen

Log in with your credentials

Forgot your details?