Webes programozás az IntraWeb segítségével

Chad Z. Hower már a Delphi 2 megjelenése óta dolgozik egy olyan Delphi architektúra létrehozásán, amely leegyszerűsíti a webes alkalmazások fejlesztését. Az alapötlet az, hogy a webes programozás is olyan egyszerű és látványos legyen, mint a normál Delphi formokkal történő programozás. Egyes programozók már betéve ismerik a dinamikus HTML-t, a JavaScriptet, a lépcsőzetes stíluslapokat (többszintű stíluslapok, CSS) és a legfrissebb internetes megoldásokat, mások azonban nem akarnak mást, mint ugyanolyan módon készíteni webes alkalmazásokat a Delphiben, ahogy VCL vagy CIX alkalmazásokat szoktak. 

Az IntraWeb a fejlesztők e második csoportja számára készült, bár annyira hatékony, hogy még a profi webprogramozók is profitálhatnak a használatából. Chad szavaival: az IntraWeb webes alkalmazások létrehozására való, nem webhelyekére. Másfelől az IntraWeb komponensek mindenféle alkalmazásban felhasználhatók, valamint a WebBroker és WebSnap programokban is. 

Ebben a fejezetben foglalkozunk az IntraWeb minden apró kis részletével, mivel a Delphi palettájára és néhány modultervezőbe telepített 50 komponens meglehetősen nagy könyvtárat alkot. A tervem az, hogy ismertetem az alapokat, hogy mindenki el tudja dönteni, hogy a jövőbeni munkáihoz vagy a munkák egyes részeihez használni szeretné-e ezeket. 

Az IntraWebre vonatkozó dokumentációt a Delphi 7 Companion CD-n lévő, PDF formátumú leírások tartalmazzák. Ha ott nem találnánk meg, letölthetők az Atozed Software cég webhelyéről is. Az IntraWebbel kapcsolatos támogatásról a Borland hírcsoportokban tájékozódhatunk. 

246 összes nézet, 1 mai nézet

0 Hozzászólás

Haggyon üzenetet

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

©[current-year] KLEO Template a premium and multipurpose theme from Seventh Queen

Log in with your credentials

Forgot your details?