Webes programozás az IntraWeb segítségével

Chad Z. Hower már a Delphi 2 megjelenése óta dolgozik egy olyan Delphi architektúra létrehozásán, amely leegyszerűsíti a webes alkalmazások fejlesztését. Az alapötlet az, hogy a webes programozás is olyan egyszerű és látványos legyen, mint a normál Delphi formokkal történő programozás. Egyes programozók már betéve ismerik a dinamikus HTML-t, a JavaScriptet, a lépcsőzetes stíluslapokat (többszintű stíluslapok, CSS) és a legfrissebb internetes megoldásokat, mások azonban nem akarnak mást, mint ugyanolyan módon készíteni webes alkalmazásokat a Delphiben, ahogy VCL vagy CIX alkalmazásokat szoktak. 

Az IntraWeb a fejlesztők e második csoportja számára készült, bár annyira hatékony, hogy még a profi webprogramozók is profitálhatnak a használatából. Chad szavaival: az IntraWeb webes alkalmazások létrehozására való, nem webhelyekére. Másfelől az IntraWeb komponensek mindenféle alkalmazásban felhasználhatók, valamint a WebBroker és WebSnap programokban is. 

Ebben a fejezetben foglalkozunk az IntraWeb minden apró kis részletével, mivel a Delphi palettájára és néhány modultervezőbe telepített 50 komponens meglehetősen nagy könyvtárat alkot. A tervem az, hogy ismertetem az alapokat, hogy mindenki el tudja dönteni, hogy a jövőbeni munkáihoz vagy a munkák egyes részeihez használni szeretné-e ezeket. 

Az IntraWebre vonatkozó dokumentációt a Delphi 7 Companion CD-n lévő, PDF formátumú leírások tartalmazzák. Ha ott nem találnánk meg, letölthetők az Atozed Software cég webhelyéről is. Az IntraWebbel kapcsolatos támogatásról a Borland hírcsoportokban tájékozódhatunk. 

104 összes nézet, 1 mai nézet

0 Hozzászólás

Haggyon üzenetet

Az email címet nem tesszük közzé.

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

©[current-year] KLEO Template a premium and multipurpose theme from Seventh Queen

Log in with your credentials

Forgot your details?